söndag 31 juli 2011

Sista dagen på semestern..

Idag har vi varit i Vimmerby för att hämta hem sonen som varit på Bullerby Cup sen i torsdags. Vi hade tyvärr inte möjlighet att vara med alla fyra dagarna, men till nästa gång får vi se till att hela familjen har semester så vi kan vara med och heja fram laget!
Grabbarna kämpade på som bara den under dagens match, och hade länge matchen i sitt grepp med ledning. Tyvärr hämtade det andra laget in och till slut blev det straffavgörande till deras fördel.
Det verkade dock som om de haft det väldigt kul under de här dagarna, och det är ju huvudsaken. Det är ju rätt stort i sig att åka iväg med kompisarna och de har med sig mer vinster än förluster i bagaget hem!
Kan tänka mej att Rasse somnar rätt gott ikväll, har ju varit en intensiv helg med mycket fotboll och annat skoj!

                                        Uppvärmning pågår

Imorn är det dags att komma tillbaka till verkligheten igen. Ledigheten är slut. :(
Känns väl lite trist med tanke på att det är nu vädret ska bli soligt och varmt igen, men man får väl hoppas att det är fint på mina lediga dagar med så man kan passa på att njuta då

lördag 30 juli 2011

Gött mos och blå tå..

Såg ni Tinas sommarmat häromdagen? Hon var på Sweden Rock och lagade mat till ett gäng hungriga rockare.
Tina är ju underbar, och det är inte svårt att hitta inspiration i hennes matlagning och framför allt matglädjen hon sprider! :)
Vi blev väldigt nyfikna på hennes gratinerade bakpotatis, det såg helt sjukt gott ut!
Receptet hittar ni på http://www.recept.nu/, där kallas de Jacked potatoes. Vi hoppade dock över blomkålen..



Vi blev inte besvikna efter ha smakat dessa! Mmmmassvis goda! Ett recept jag verkligen kan rekommendera! Maken fixade kycklingfilé och en massa goa grönsaker till. Härligt när man kan samarbeta i köket! :)
Tessan gjorde oss sällskap i tv-soffan så det blev en mycket trevlig kväll!

Igår hände en liten incidens när dottern och jag gick i trappan. Hon tog ett skutt och landade med hälen på min tå samtidigt som jag hade den på trappstegskanten.. Kändes inte så mycket först, men under em antog tån en mörklila färg och svullnade upp till dubbel storlek! Helt galet att det kan bli såhär av ett litet skutt:
                                Aj som f..  

Ja, ja, får väl bosätta mej i ett madrasserat rum för att undvika skador verkar det som!
Ska se om det går att klämma ner min onda tå i en sko så vi kommer ut på en promenad innan regnet kommer!

Må så gott! 

torsdag 28 juli 2011

Snart är det dax..

Sommarledigheten är inne på sina sista dagar! Nästa vecka är det dax att infinna sig på jobbet igen!
Känns ju alltid lite trist när semestern är över såklart, men jag hoppas vi får möjlighet att krama ur det sista ur sommaren med ett till besök på Västkusten!

Denna sommar har ju också varit lite annorlunda. Pga det svårläkta såret och den segdragna infektionen har jag inte badat en enda gång. Sjöar brukar inte locka mej ändå, men när vi är vid havet kan man ju bara inte motstå att bada, även om man får gå halvvägs till Danmark för att doppa sig :)
Soldyrkare som jag är, så har jag haft lite svårt att följa doktorns råd om att ta det lugnt med solen, men det har inte alls varit så mycket som jag brukar och jag har ju fått ha kläder som skyddat magen mot solens strålar. Kanske tur det i och för sig, synen av magen hade nog skrämt hästar i sken efter denna långa inaktiva period med massvis gott fika istället.. hmm...
Jag hade ju även länge haft planerna på att göra en tatuering till, men man tänker ju efter mer än en gång med tanke på att det tog mer än 3 månader innan såret var helt läkt, och det har man ju inte lust att gå igenom en gång till om man säger..


Bjuder även på en bild på klänningen jag hade på mej på bröllopet i lördags. Hade ju lite klädpanik kan man ju minst sagt säga. Hade köpt en tunika och ett linne, men kände mej inte helt nöjd. 2½ timme innan vigseln var vi i Butiken (http://www.butiken.biz/) och där hängde denna söta klänning av märket byTiMo. Hade även tur att hitta den rosa sjalen. Kostade också på mej en sanslöst dyr underklänning, men vad gör man inte för att känna sig fin? :)   Ibland kan det vara bra att vara ute i lite sen tid   Hoppas nu man blir bjuden på fler tillställningar så man får använda utstyrseln snart igen :)

Må så gott!

måndag 25 juli 2011

Vad håller de på med??

Fredagens händelse i Norge skakar verkligen om en! Man finner inga ord som är tillräckliga!
En persons fruktansvärda agerande, som släckte så många liv!
Det man nu förvånas över är vilken hjälp han får att sprida sitt sjuka budskap!!
Runt omkring i alla medier visas den dagbok han fört i så många år med planeringen av det fruktansvärda han gjorde i fredags. Personer pekas ut, namnges, hatas. De åsikter han har om hur världen ska se ut läses upp i varenda nyhetssändning.
Han måste ju verkligen känna sig hur nöjd som helst med att få denna hjälp att sprida sin propaganda! Hans mål är uppnått!  Runt om i denna värld finns det många individer som är svaga nog att ta efter såna här sjuka ageranden.
Ge honom inte den möjligheten att sprida sitt manifest!
Ge honom inte möjligheten att ha öppna dörrar i rättegången som han vill!
Han borde inte ens ges möjligheten till en advokat!
Det han har gjort mot så många personer borde vara tillräckliga skäl för att ha förbrukat rätten till någon som försvarar honom!
Det är mina åsikter, och de står jag för!

Något annat jag inte förstår i dettta tragiska som hänt är polisen som ständigt ändrar sina uppgifter om deras tillvägagångsätt i samband med gripandet.
De första uppgifterna som kom fram gällande tid för när de fick larmet, var 1½ timme innan själva gripandet.
Klart att allmänheten reagerar! 1½ timme i skräck för dessa stackars ungdomar!
Nu har de ändrat uppgifterna, nu kommer uppgifter på att det gått 1 timme och 1 minut från larm till gripande.
De har också ändrat på uppgifterna angående mängden ammunition personen hade i samband med gripandet.
De första uppgifterna lät gälla att han hade slut på ammunition och att gripandet därför gick helt odramatiskt till väga. Under gårdagen ändras de till att han hade mängder med ammunition kvar och polisens insats förhindrade på så vis att fler personer dog.
Känns lite som att man ändrar och lägger till för att omgivningen ska glömma att det faktiskt tog ganska lång tid från larm till insats!
Jag beundrar polisernas insats, det är inte det, men man blir ju väldigt undrande över dessa ändringar på uppgifter hela tiden måste jag ju säga. Vad ska man tro egentligen? Vilka uppgifter överensstämmer mest med sanningen?

Tankarna går till alla i Norge som mist någon nära!

söndag 24 juli 2011

Bröllopsfest!

Det är ju inte var dag man får förmånen att vara med på bröllop, men igår var en sån dag! :)
Elin och Stefans bröllopsdag!


Det blev en mycket lyckad dag! Brudparet strålade av kärlek och lycka och detta smittade ju såklart av sig till oss gäster och alla var på riktigt bra humör!
Maten var god, och jag hade ju fått hederuppdraget att göra bröllopstårtorna. Lite pirrigt att vara med på festen när tårtorna ska ätas, men de verkade gå hem hos både brudpar och övriga gäster så det kändes väldigt skönt!
Tack Elin och Stefan för att vi fick vara med på er stora dag och det var en stor ära att få göra tårtorna!

Idag är vi allt lite sega, har varit nere hos mor och far och hämtat barnen, men annars blir det nog inte så mycket mer gjort idag. Tv-soffan och en välfylld godisskål känns bra idag! :)

Imorgon inleds sista semesterveckan! Hoppas verkligen att solen hittar hittar hit igen!

torsdag 21 juli 2011

Härlig minisemester!

Jag och ungarna har varit ett par dagar uppe hos brorsan och hans härliga familj. Det blev två händelserika dagar med massvis av kusinbus.
Brorsan tog med sig grabbarna till flygvapenmuseumet, något som de verkligen uppskattade! Inte bara för alla häftiga flygplan utan att få umgås med morbror på egen hand! När pappa frågade om han tog mycket bilder så säger Rasmus: nej, jag hade så kul så jag glömde det! Ett ganska gott betyg antar jag! :)
Igår tillbringade vi fm i en härlig lek- och vattenpark med medhavd picnic i gröngräset. Ungarna hittade ju snabbt både vattenpumpar och sälara som såg till att det var inte som var torrt efter en stunds lek.. men kul hade de i allafall! Det komiska var att jag frågade brorsan när vi gick från bilen om jag skulle ta med kassen med badkläder, men så blöta skulle de inte bli sa han.. Hanna är ju inte ett sånt blötdjur som mina men det var ju tur att hon kunde låna ut sina extrakläder till Nova på hemvägen :)


Rasmus och Lea fick ett alldeles speciellt band, riktigt kul att se!


Tack för två härliga dagar Peter, Stina, Hanna och Lea!

måndag 18 juli 2011

vill ha, vill ha, vill ha!

Alla har nog sin egen lilla önskelista över saker man väldigt gärna vill ha.
På min lilla lista finns nu ett par saker som jag önskar mej nu:

Denna underbara klänning från Karen Millen:
Kan ju säga att jag blev smått förälskad i denna klänning när jag såg den på Carola när hon uppträdde på Victoriafirandet! Helt underbar ju!!
Ska på bröllop på lördag så denna skulle ju passa perfekt att ha på sig då.
Nu sitter den väl inte lika bra på mej som på Carola, men hon saknar ju inte heller former om man säger, så själva modellen borde vara bra för mej med :)
Kruxet då, ja den säljs bara på NK i Göteborg och Stockholm, så om nån av er har nåt ärende dit i veckan så ha mej och klänningen i åtanke ;)

En annan sak som står högt upp på min lilla lista är en ny kamera! Frågan är bara, vad ska man ha? Vill ju ha en systemkamera men är ju inte så hemma vad gäller märken och sånt i kamerabranchen, eller vad som är bäst för en vanlig amatörfotograf..

Tips mottages gärna! :)

Vad står på eran lilla önskelista just nu?


torsdag 7 juli 2011

Astrid Lindgrens Värld

Igår var vi på Astrid Lindgrens Värld tillsammans med mina föräldrar. En riktigt härlig dag blev det, lagom temperatur, lagom med folk och barnen njöt verkligen i sällskapet av Pippi, Ronja, Eeemil och framför allt av mormor och morfars!


Stort TACK till mina underbara föräldrar som bjöd oss på denna dag!

Även ett väldigt STORT Tack till pappa som agerat hustomte här under vår semester! :)

tisdag 5 juli 2011

Vilka idioter det finns!

Man slutar aldrig förvånas över folks tänkande (eller rättare sagt ICKE-tänkande) och beteende måste jag ju säga!

Vägen in till stan håller ju på för fullt att göras om till ny väg, och arbetet med denna har hållt på ett tag så kör man den så gott så dagligen är man ju förberedd på att ta både kan ta längre tid och att man med största säkerhet får stanna på minst ett ställe.
Idag var ju inget undantag, men idag varnade de tidigt på vägen att man skulle köra sakta, samt satt det nog åtminstone 2 skyltar som bad trafikanterna uppmärksamma att man skulle stanna vid rödljus och invänta trafiklots.
Framme vid rödljuset var jag bil nummer två, och kön bakom mej fylldes ju snabbt på.

I den filen som var avspärrad stod koner och pilar in till den filen som man skulle köra, så det gick ju inte ta direkt miste på hur trafiken skulle gå. Endast framme vid rödljuset fanns plats för två bilar, men det var ju där trafiklotsbilen skulle vända. Detta fattade alla, utom en bilist!
I backspegeln får jag se hur en bil kommer i full kareta, i den avspärrade filen. Tvärnitar jämsides med mej och står alltså där lotsbilen är tänkt ska kunna svänga in..
Ókej, alla kan göra misstag och inte uppmärksamma skyltar och koner, men den här bilisten gjorde inget misstag, han såg sig helt enkelt som mer och ansåg att hans tid var viktigare än alla vi andras som stod i kön!

Det är ju en sak, men att riskera både sitt och andras liv på det sätt han gjorde har jag väldigt svårt att ha förståelse för!!

När lotsbilen kom med en lång rad lastbilar och bilar bakom sig fick han ju nu slänga sig in framför idioten som stod där, endast ett par centimeter från att smälla. Nu var det ju inte direkt lämpligt för honom att hoppa ur och ge idioten ett sanningsord, men det syntes tydligt att det inte var några vänliga ord han sa åt honom innan han vände sin bil för att lotsa oss till andra sidan.
Då gör idioten ytterligare en helt sanslös grej, istället då för att ta sig in i kön, gasar han på jävlar och slänger sig in mellan lotsbilen och bil nr 1 i kön vilket gör att vi andra har ren tur som inte smäller när vi får ställa oss på bromsen!
Grej nummer 3 han gör är nog dock den värsta!
När vi kommer fram där lotsbilen ska göra en vänstersväng för att komma till de som stod och väntade vid det rödljuset drar idioten på och ska köra om! På vänstersida då såklart!

Undrar om han själv insåg hur nära det var att han tog kål på både sig själv och en hel rad andra inte mindre än 3 gånger på mindre än 5 minuter!!
Det verkade i så fall inte påverka honom så mycket, för med full gas drog han iväg uppför backen.

Synd var bara att några hann varna honom, för lite längre fram stod polisen och hade fartkontroll! Och då hade han minsann inte lika bråttom längre, för vi andra kom ju ikapp honom så inte en enda sekund sparade han på sin vansinneskörning! HA!


Nähä, nu har jag fått ur mej lite ilska så nu ska jag gå ut och se om målarna (pappa och maken) kanske är sugna på en kopp kaffe!

Må så gott, och  var rädda om er och andra i trafiken!