tisdag 27 september 2011

Sträckläsning :)

Förra veckan kom den då, den efterlängtade Änglamakerskan av Camilla Läckberg!
Häromkvällen kom den också äntligen i min ägo! :)
Det dumma med när man börjar läsa är ju att man inte kan stoppa, man fullkomligt slukar ju boken för att få veta hur det ska sluta.
Det blir ju med dubbla känslor man närmar sig slutet, för man vill ju på nåt vis samtidigt att boken ska vara för evigt..

Kan verkligen rekommendera er som ínte läst boken än att köpa den! Camilla Läckberg gjorde ingen besviken denna gången heller :) Ser redan fram emot nästa!

Idag har vi varit en tur till doktorn för uppföljning av sonens gluten. Proverna, vikt och längd såg bra ut. (Glädjande för mej så visar vågen hemma några kilon för mycket!! Inte lika glädjande för sonen dock, hade ju inte skadat om den visat lite mer för hans del..)
Ja, ja hur som helst så är det ju positivt att vi får ett kvitto på att vi sköter hans kost och att han mår bra. Vi ska göra en ny gastro med som en extrakoll på att han inte får i sig nåt gluten.

Blir lite bakning i em, men först en promenad i solen för att hämta den andra sonen i skolan.
Igår var jag och Marie på en skön och välbehövlig promenad. Kul med lite sällskap med!

Känns som det äntligen börjar hända lite med!! Så gott!! Lättare att hålla motivationen uppe då! :)

Må så gott!  / A

torsdag 22 september 2011

Ny färg, fika och hundkampanj

Igår blev det inte många timmars sömn efter nattens jobb. Hade en tid hos frissan,  Fina frisör, http://www.finafrisor.se/ så det var till att ställa klockan, hoppa in i duschen för att vakna till lite och sen iväg.
Efter lite bollande med idéer om ev helt ny friyr landade det dock i bara fräscha upp topparna, men lägga i en mörkare färg. Grunden blev den färgen jag haft innan, men med ett litet sting av rött!
Blev riktigt nöjd med håret! Josefina fick verligen till en kanonfin färg! :)

Efter frissan hämtade jag barnen och sen åkte vi till Ewa. Riktigt kul att träffa henne, var ju ett tag sen och en bonus blev att jag även fick träffa hennes föräldrar. Var många år sen vi sågs!
Nova o Hugo blev väldigt lyckliga över alla hundar och kaniner som Ewa har, och nu har "vi-ska-ha-hund-kampanjen" dragit igång på fullaste allvar..
Vi har ju länge pratat om att skaffa hund, men det är ju våra arbetstider som sätter stopp för det just nu. Men, hund ska vi ha nån gång inom inte allt för avlägsen framtid, och då ska det bli en sån här:
Weimaraner, måste vara världens läckraste hund! Eller hur?

Idag blir det tårtpyssel här, har ett par beställningar till helgen! Mycket rosa och flickigt blir det! :)

må så gott! kram

måndag 19 september 2011

Sockerchock?

Igår fick vi trevligt fikabesök i form av Emil och Linda! De bjöd på många glada skratt, och jag stod för dagens sockerchock i form av detta fika:


Kladdkaka med mjölkchokladfudge och choklad/moccacupcakes med mascarponefrosting. Jag försöker undvika att äta av sötsakerna jag bakar, men var tvungen att smaka en liten bit av kladdkakan. Den var mmmmumusig som bara den! :)

På kvällen gjorde Tobbe varma mackor med kantarellstuvning. Det är inte mycket som slår en sån kvällsmat! Ingår väl heller egentligen inte i dieten jag försöker hålla nu, men men, får väl vara extra duktig denna vecka istället.. Tror minsann att jag ska ge mej ut och leta lite svamp idag, alla andra hittar ju kilovis i skogarna nu!

Rasmus lyckades övertyga mamman om att få ha sin zipperall till skolan idag. "Alla andra har det" fick jag veta minsann.. Ja ja, det är väl bara jag som tycker att det är ett plagg man sitter hemma och myser i! :)

Ha en bra måndag!

söndag 18 september 2011

Shopping i Gällstad

Igår tog hela familjen en tur till Gällstad för lite angenäm shopping.
Vi hittade hur mycket som helst: jeans till grabbarna, termobyxor, vantar, mössor, Hello Kitty-kläder till dottern, tröjor och så varsin "zipperall" till barnen. Både jag och maken hittade en hel del till oss oxå, bl a så köpte jag 3 toppar, en tröja och leggins. När vi satt oss i bilen för att åka hem ångrade jag lite att jag inte köpt en zipperall till mej med, så jag "sprang" in igen ½ minut innan de stängde och köpte en sådan plus att jag hittade en munkjacka i farten till kassan :)

Såhär mysiga blev barnen:
Serholts har ju en outlet med som jag bara var tvungen att gå in i. De har hur mycket fint som helst, i inredningsväg, så det blev en hel del shoppat där med!

När vi var på väg hem kom det en sms från lilla mamma som undrade om vi kunde stanna till 1 minut?
Vilken tur att vi hade den minuten för där väntade en kasse kantareller på oss! TACK snälla mor och far för dessa godingar! Blir många smarriga mackor med kantarellstuvning! Mums!


Nähä, bäst att städa lite, får fikagäster idag.

fredag 16 september 2011

Fredagsmys!

Här har vi sparkat igång fredagsmyset!
Efter en riktigt skön promenad känns det gott att sitta och smutta på en kall öl medans maken lagar maten :)
Inte så dumt att bli bortskämd ibland faktiskt!

Ska bli skönt att vara ledig i helgen! Och nu är det ju äntligen dax för tösen att börja på Funky Kidz! Var ju ute i lite för god tid redan förra lördagen..
Grabbarna har innebandyträning och fotbollsmatcher på agendan.
Sen fanns det en önskan om att åka till Lager 157 för lite shopping av den store sonen..
Socialt umgänge och ev lite fest står även på helglistan..
Inga sysselsättningsproblem här inte! :)

Ha en skön kväll!
    kramen

måndag 12 september 2011

Den smartaste matlådan!

Nu ska jag göra lite reklam för en pryl som jag bara var tvungen att köpa häromdagen. Hade sett bild på denna matlåda hos http://www.butiken.biz/ och blev ju väldigt nyfiken på hur det kunde funka att maten skulle hålla sig kyld i ca 7 timmar i burken.
I lördags när vi var på promenad passade jag inte bara ¨på att boka en klipptid hos frissan, http://www.finafrisor.se/ utan gick ju även in i Butiken såklart. :) De har så otroligt fina prylar, och det är svårt att inte komma ut med nåt därifrån..
Vid kassan låg då dessa matlådor.
Hur funkar det då? Jo man förvarar locket i frysen, det innehåller en kylklamp, sätter på det på matlådan och du har en kyld låda som håller sig fräsch i många timmar! Tänk vad smart om man ska ha med sig t ex en kycklingsallad och så behöver man inte vara rädd för att den blir sunkig! Eller tänk när jag ska ta med ett par cupcakes så håller de ju sig fräscha under transporten! Eller varför inte mackorna när man åker till Ullared.. :)

Hur som helst så tycker jag att idén är hur smart som helst, och jag kommer använda min fina låda mycket! Burken går att micra med, inte med locket på dock...

Det gula locket har man om man gör iordning lådan långt innan man ska iväg och så byter man bara till det rosa sen.

Inatt har jag gjort första nattpasset och det funkade riktigt bra. Tiden gick rätt fort och jag kände mej väldigt pigg tycker jag. Eftersom jag inte ska jobba natten som kommer så sov jag inte så länge idag, får väl se hur pass pigg man är ikväll.

må så gott!

lördag 10 september 2011

"en konstig lördag"

Idag på morgonen gjorde dottern och oss redo för att åka till premiären av Funky Kidz. Dottern var iklädd bästa dansklänningen och superladdad! :)
När vi kom fram till träningsstudion tyckte jag att det såg lite öde ut, både på parkeringen och i lokalen..
Vi var ju i och för sig lite tidiga, men ändå tyckte jag det var lite skumt att vi var helt ensamma som skulle börja på dansen..
Efter en liten stund var jag tvungen att kolla vad det var för vecka i almanackan, och det visar sig att jag är ute i väääldigt god tid, Funky Kidz börjar nästa lördag!
Dottern blev ju inte helt nöjd när jag sa att jaag tagit fel på datum och vi var tvugna att åka hem igen men konstaderade senare att det var "en konstig lördag"..

Nåt annat som varit "konstigt" med denna lördag är när man sett alla bilderna från en fullsatt Kinnarps arena där det hållts en minnescermoni för Stefan Liv idag. Det gör så ont i hjärtat att se hans kompisar och framför allt hans små pojkar gå fram till bilderna som satts upp i arenan för att ta farväl!
Måste vara fruktansvärt att tvingas dela sin sorg så offentligt!
En stor ikon är borta, Stefan Liv kommer aldrig glömmas!

fredag 9 september 2011

Vilken skillnad!

Om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att det skulle göra nån som helst skillnad på trafiken med den nya vägen. Så fel det visade sig!
Nu när man åker till jobbet nu på mornarna så tror man nästan att man kört fel. Rätt så ensamt där på vägen. Ja, idag var det rena trafikstockningen mot häromdagen, vi var nog i allafall 5 eller kanske t om 6 bilar på väg inåt stan på morgonkvisten..

Idag har jag gjort sista dagpasset, och går nu i helgen över på att jobba natt. Ska bli rätt skönt faktiskt!

Nåt annat som ska bli skönt är att det vankas fredagsmys här! Ölen ligger på kylning och barnen är rörande överens om att vi inte ska använda spisen ikväll.. Inte mej emot ett dugg! :)

                             Sköt om er!   kram

onsdag 7 september 2011

----

Det är svårt att inte bli berörd av dagens tragiska nyhet! Stefan Liv, HV´s förra målvakt, har omkommit i en flygolycka tillsammans med hans nuvarande lag i Ryssland.
Fruktansvärt tragiskt när en ung person, en förebild för många både på och utanför isen, och framför allt, en pappa till två små barn går bort alldeles för tidigt.
Tankarna går ju såklart till Stefan Livs nära och kära i denna stund.


tisdag 6 september 2011

Sätter karaktären på prov..

Inte lätt att försöka undvika sötsaker när man tycker det är så roligt att tillverka dem..

Idag har jag satt karaktären på prov med att baka bullar med nutella och med kola/vanilj. En key lime pie blev det oxå..
Ja, ja, tar ett äpple istället...

måndag 5 september 2011

Önskvärt: kloning!

Idag hade jag verkligen uppskattat förmågan att klona sig, både på jobbet och här hemma..
Det positiva var ju i allafall att arbetsdagen gick väääldigt snabbt, och vipselivaps så var det dax att åka hem! :)
Hämta dottern på dagis, hem till Marie för att hämta Hugo som hängt med Liam hem efter skolan. Hade gärna stannat och umgåtts lite, men det var ju bara att stressa hem där Rasse väntade. Hugo fick i princip byta om till fotbollskläder samtidigt som en banan intogs.. Fort in med alla i bilen för att lämna av grabbarna på fotbollsplanen och sen åkte jag och dottern iväg på kvartssamtal hos Rasses nya fröknar..



Puh sa man nu när man kunde slå rot i soffan!!

Nu är det bara två dagpass kvar innan jag kommer att gå över på natten i några månader. Ska bli rätt gott faktiskt. Hoppas bara att jag kan sova lika bra som jag brukar göra när jag jobbar natt!

Igår var Tess här. Alltid lika kul med spontanbesök! Vädret var ju helt ok så precis när vi började prata om att tända grillen, så ringde kära maken som var ute på cykeltur. Det visar sig att han fått punka så vi fick göra en liten uttryckning för att hämta honom. Grillen uteblev ju, så det fick bli att snabbsteka kasslern istället :)

Ska bli riktigt gott att vara ledig imorn! Dottern har redan bestämt att vi ska baka nåt, eftersom jag inte ställde på att baka frallor till kvällsmaten.. Lite dekorationspyssel till helgens tårtor ska vi nog hinna med oxå.

Må så gott!

fredag 2 september 2011

En härlig dag!

Igår blev en riktig kanondag!
På fm var jag, brorsan och flickorna i lekparken. Vädret var bättre än på väldigt länge, med sol och värme!
Brorsans lilltös är ju för liten för att vara med och leka, men busar med faster gör hon gärna :)

På kvällen var vi här hemma och åt varm smörgåstårta. Till dessert kanelpannacotta med äppeltopping.
Vi passade även på att fira mor och far, lite i förskott på deras 40-åriga bröllopsdag!! Stort Grattis!! Vi önskar er många lyckliga år till!
En chokladcupcake med nutellafrosting till kaffet..

Tjejerna bjöd på en härlig dansshow