tisdag 5 juli 2011

Vilka idioter det finns!

Man slutar aldrig förvånas över folks tänkande (eller rättare sagt ICKE-tänkande) och beteende måste jag ju säga!

Vägen in till stan håller ju på för fullt att göras om till ny väg, och arbetet med denna har hållt på ett tag så kör man den så gott så dagligen är man ju förberedd på att ta både kan ta längre tid och att man med största säkerhet får stanna på minst ett ställe.
Idag var ju inget undantag, men idag varnade de tidigt på vägen att man skulle köra sakta, samt satt det nog åtminstone 2 skyltar som bad trafikanterna uppmärksamma att man skulle stanna vid rödljus och invänta trafiklots.
Framme vid rödljuset var jag bil nummer två, och kön bakom mej fylldes ju snabbt på.

I den filen som var avspärrad stod koner och pilar in till den filen som man skulle köra, så det gick ju inte ta direkt miste på hur trafiken skulle gå. Endast framme vid rödljuset fanns plats för två bilar, men det var ju där trafiklotsbilen skulle vända. Detta fattade alla, utom en bilist!
I backspegeln får jag se hur en bil kommer i full kareta, i den avspärrade filen. Tvärnitar jämsides med mej och står alltså där lotsbilen är tänkt ska kunna svänga in..
Ókej, alla kan göra misstag och inte uppmärksamma skyltar och koner, men den här bilisten gjorde inget misstag, han såg sig helt enkelt som mer och ansåg att hans tid var viktigare än alla vi andras som stod i kön!

Det är ju en sak, men att riskera både sitt och andras liv på det sätt han gjorde har jag väldigt svårt att ha förståelse för!!

När lotsbilen kom med en lång rad lastbilar och bilar bakom sig fick han ju nu slänga sig in framför idioten som stod där, endast ett par centimeter från att smälla. Nu var det ju inte direkt lämpligt för honom att hoppa ur och ge idioten ett sanningsord, men det syntes tydligt att det inte var några vänliga ord han sa åt honom innan han vände sin bil för att lotsa oss till andra sidan.
Då gör idioten ytterligare en helt sanslös grej, istället då för att ta sig in i kön, gasar han på jävlar och slänger sig in mellan lotsbilen och bil nr 1 i kön vilket gör att vi andra har ren tur som inte smäller när vi får ställa oss på bromsen!
Grej nummer 3 han gör är nog dock den värsta!
När vi kommer fram där lotsbilen ska göra en vänstersväng för att komma till de som stod och väntade vid det rödljuset drar idioten på och ska köra om! På vänstersida då såklart!

Undrar om han själv insåg hur nära det var att han tog kål på både sig själv och en hel rad andra inte mindre än 3 gånger på mindre än 5 minuter!!
Det verkade i så fall inte påverka honom så mycket, för med full gas drog han iväg uppför backen.

Synd var bara att några hann varna honom, för lite längre fram stod polisen och hade fartkontroll! Och då hade han minsann inte lika bråttom längre, för vi andra kom ju ikapp honom så inte en enda sekund sparade han på sin vansinneskörning! HA!


Nähä, nu har jag fått ur mej lite ilska så nu ska jag gå ut och se om målarna (pappa och maken) kanske är sugna på en kopp kaffe!

Må så gott, och  var rädda om er och andra i trafiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar