Här kommer receptet på pajen vi åt förra helgen, den som var herrejössesgod helt enkelt :)
Som pajskal använde jag receptet till oopsies (lchf-brödet om ni kommer ihåg?) och det funkade hur bra som helst. När man annars letar efter lchf-pajrecept är det ofta det ingår mandelmjöl i och det kan jag tyvärr inte äta.
Pajskal (oopsies)
3 ägg
100 gr philadelfiaost
1 krm salt
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Dela äggen i gulor och vitor
Tillsätt fiberhusken till gulorna, låt stå en liten stund
Vispa vitorna till fast skum, tillsätt saltet på slutet av vispningen
Vispa gulorna med philadelfiaost och bakpulver
Vänd försiktigt ner det vita skummet i blandningen.
Smörj en pajform litegrann och bred ut smeten i
Grädda i 200* ca 15 min
Fyllning
1 pkt tärnad bacon
1 påse babyspenat
champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 bit brieost, ca 100 gr
Fräs upp bacon, tillsätt hackade champinjoner, spenaten och vitlöken.
Lägg i pajformen
Skiva brieosten och lägg på
2 ägg
2 dl mjölk alt grädde
1½ dl riven ost
chilisås
cayennepeppar
en klick tomatpuré
Vispa ihop ägg och grädden.
Smaksätt med chilisås, cayenne och tomatpurén
Tillsätt osten
Häll äggstanningen över pajen och stö över italiensk salladskrydda.
Grädda i 200* tills den fått en gyllenbrun färg, ca 20 min.

Som pajskal använde jag receptet till oopsies (lchf-brödet om ni kommer ihåg?) och det funkade hur bra som helst. När man annars letar efter lchf-pajrecept är det ofta det ingår mandelmjöl i och det kan jag tyvärr inte äta.
Pajskal (oopsies)
3 ägg
100 gr philadelfiaost
1 krm salt
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Dela äggen i gulor och vitor
Tillsätt fiberhusken till gulorna, låt stå en liten stund
Vispa vitorna till fast skum, tillsätt saltet på slutet av vispningen
Vispa gulorna med philadelfiaost och bakpulver
Vänd försiktigt ner det vita skummet i blandningen.
Smörj en pajform litegrann och bred ut smeten i
Grädda i 200* ca 15 min
Fyllning
1 pkt tärnad bacon
1 påse babyspenat
champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 bit brieost, ca 100 gr
Fräs upp bacon, tillsätt hackade champinjoner, spenaten och vitlöken.
Lägg i pajformen
Skiva brieosten och lägg på
2 ägg
2 dl mjölk alt grädde
1½ dl riven ost
chilisås
cayennepeppar
en klick tomatpuré
Vispa ihop ägg och grädden.
Smaksätt med chilisås, cayenne och tomatpurén
Tillsätt osten
Häll äggstanningen över pajen och stö över italiensk salladskrydda.
Grädda i 200* tills den fått en gyllenbrun färg, ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar