måndag 5 december 2011

Ett himla tutande..

Inatt när jag jobbade kom den första snön för säsongen! Innan passet var slut hade det hunnit komma några cm, så att vägarna skulle vara lite besvärliga på hemvägen var ju ingen högoddsare direkt. Den första snön verkar ju alltid ha nån form av "överraskningseffekt" på flera trafikanter som inte hunnit få på vinterdäcken..
När jag kom till Järabacken var kaoset ett faktum, förmodligen flera lastbilar som fastnat, för det var tvärstopp.
Som tur var gick det vända och jag kunde ta vägen över Huskvarna istället.
Det märks att det läggs mer krut på att hålla den nya vägen fri från snö, för den vägen var inte plogad alls, riktigt halt och eländigt var det att köra så det var ju bara att trampa på gasen med sunt förnuft och följa strömmen av den långa raden bilar som oxå fått välja denna väg.
Rätt som det är börjar det låta konstigt från min bil (ja det tog ju en liten stund innan jag fattade att det var jag som lät...) Tuten börjar ge ifrån sig små tut, och helt plötsligt hänger den sig i ett enda illtut!

Blev ju lagom frustrerad, för det gick ju inte direkt stanna nånstans, och jag kan ju bara tänka mej vad de andra trafikanterna tänkte om "idioten" som låg bakom dem...:
Måndagmorgon, första snön, besvärligt väglag, försenad till jobbet och en idiot som tutar för att få folk att gasa..!
Vet ju själv hur arg jag blivit kan jag ju säga! :)

Ett hårt slag på baksidan av ratten, och tutandet slutade. Åtminstone tillfälligt.. (Hade bara fattats att airbagen lösts ut av mitt bankande med.. )
Folket som stod vid tågstationen när jag åkte förbi, ihärdigt tutande, fick sig nog ett gott skratt i allafall såhär på morgonkvisten.

När jag kommit hem efter denna annorlunda bilfärd, går in för att göra mej redo för bingen och tror att allt är frid och fröjd så drar tuten igång igen! Helt galet! Får springa ut och återigen slå på ratten för att tutandet ska sluta.
Precis när skönhetssömnen infunnit sig så vad händer då, jo minsann, tuten drar återigen igång! Stackars grannar, som också jobbat natt,  vaknade ju säkert av detta!  Ber om ursäkt för detta i så fall! :)

Hur som helst, är det ju bara att hålla tummarna för att glappet (?) nu inte gör att tutan börjar låta mer!
Visst är det fint nu när snön har kommit, men det behöver inte komma riktigt lika mycket som det var förra året när denna bild togs!

Ha de gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar