tisdag 13 december 2011

Inte enligt planerna..

... blev dagen igår direkt. Ja, det började väldigt mysigt med Hugos lussefirande förstås. Han var så duktig som pepparkaksgubbe och sjung och läste verser så det stod härliga till. :)


Resten av dagen skulle sett ut såhär: Lite städ och pyssel, frissan för att bli fin till jul, dotterns lusse och sedan jobbat natten. Rätt fullt upp med andra ord.
Nu blir det ju sällan som man tänkt sig, vilket gårdagen blev ett bevis på..
Jag hade precis kommit hem från Hugos lusse och tänkt ta en kopp kaffe innan det var dax att sätta igång med städningen när telefonen ringde. Det var skolsköterskan som sa att Rasmus nu låg i hennes vilorum och att jag behövde komma omgående eftersom han förmodligen fått hjärnskakning och behövde åka till akuten!
På med kläder och iväg då. Det visar sig att Rasmus lekt "dunken" med sina kompisar och haft lite bråttom och sprungit in i en betongstolpe. Han har slagit i munnen ordentligt och efter det blivit yr och kräkts ett par gånger.
Var ju bara att ringa akuten och förvarna om att vi skulle komma in så de fick kolla så han inte fått hjärnskakning.
Rasmus piggade på sig rätt snabbt, men dr tyckte att vi skulle vara kvar för observation på sjukhuset i minst 12 timmar för att se att inget tillstötte och att läppen kanske skulle behöva sys.
Som tur var behövde vi inte ligga i en skrubb på akuten utan fick komma upp på barnavdelningen och vila där istället.
Det blev en lååång dag men sonen var väldigt duktig och framåt kvällen kom aptiten tillbaka och han började återfå lite färg på kinderna, så efter 11 timmar gick de med på att släppa hem oss! Skönt att vi slapp tillbringa natten på sjukhuset i allafall.
Idag blir det en vilodag för sonen. Förhoppningsvis orkar han gå till skolan imorn igen. Och man får ju vara väldigt glad att det inte blev värre med utslagna tänder och ännu värre hjärnskakning!

Ha en mysig Luciadag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar