torsdag 22 november 2012

Receptet på den herrejössesgoda pajen :)

Här kommer receptet på pajen vi åt förra helgen, den som var herrejössesgod helt enkelt :)

Som pajskal använde jag receptet till oopsies (lchf-brödet om ni kommer ihåg?) och det funkade hur bra som helst. När man annars letar efter lchf-pajrecept är det ofta det ingår mandelmjöl i och det kan jag tyvärr inte äta.

Pajskal (oopsies)
3 ägg
100 gr philadelfiaost
1 krm salt
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Dela äggen i gulor och vitor
Tillsätt fiberhusken till gulorna, låt stå en liten stund
Vispa vitorna till fast skum, tillsätt saltet på slutet av vispningen
Vispa gulorna med philadelfiaost och bakpulver
Vänd försiktigt ner det vita skummet i blandningen.

Smörj en pajform litegrann och bred ut smeten i

Grädda i 200* ca 15 min

Fyllning
1 pkt tärnad bacon
1 påse babyspenat
champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 bit brieost, ca 100 gr

Fräs upp bacon, tillsätt hackade champinjoner, spenaten och vitlöken.
Lägg i pajformen
Skiva brieosten och lägg på

2 ägg
2 dl mjölk alt grädde
1½ dl riven ost
chilisås
cayennepeppar
en klick tomatpuré

Vispa ihop ägg och grädden.
Smaksätt med chilisås, cayenne och tomatpurén
Tillsätt osten

Häll äggstanningen över pajen och stö över italiensk salladskrydda.
 Grädda i 200* tills den fått en gyllenbrun färg, ca 20 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar