torsdag 1 mars 2012

Hur ska jag göra?

Är i valet och kvalet och kan behöva lite åsikter om hur jag ska göra med följande...:
Förra veckan fick jag ett mail från en som jobbar med casting på Sjuan, dvs en systerkanal till Fyran, där hon berättade att de hade läst min blogg och nu ville att jag skulle söka till deras bakprogram som ska gå till hösten! Upplägget är ungefär detsamma som Sveriges mästerkock, fast med bakning istället!
Första tanken var ju: Åh vad kul! Självklart ska jag söka! Vilken underbar idé!
Sen kommer ju de andra funderingarna: Vill jag verkligen vara med i tv? Har ju tackat nej till att medverka i tidningsintervjuer pga mitt yrke. Pallar man trycket och den press man utsetts för som deltagare? Håller man ens måttet som amatörbagerska? Har förstått att det är rätt många som fått ett sånt mail som jag fick när man läser på olika forum.
Många tankar för och emot har det varit de senaste dagarna kan jag säga!
Tänk vilken chans det är egentligen! Vilken erfarenhet och så mycket man kommer att lära sig under programmet! Och tänk om min absoluta favorit i köket Leila kanske dyker upp i juryn eller åtminstone som domare i nåt av programmen! Bara att få träffa henne skulle ju vara värt att åtminstone söka!
Nu finns det ju inga garantier att man ens går vidare från uttagningarna, ska ju understrykas! Kan tänka mej att det kommer bli ett stort antal sökande och att göra sitt bästa vid en casting kanske inte är helt enkelt..
Låt oss leka med tanken att man nu mot förmodan skulle gå vidare.. Ja, då väntar tre veckors inspelning i sommar, då man kommer vara borta från familjen!
Nej, det vet jag inte om varken jag eller familjen vill!
Fast om man tänker att det kan ju vara en chans att "öppna lite dörrar".. och en kul grej att få vara med? Kan man stå ut med att vara hemifrån i tre veckor då? Familjen kanske får komma och hälsa på nån gång under dessa veckor?
Vet i katten hur jag ska göra om jag ska vara ärlig!
Kommer bli gråhårig av alla funderingar fram och tillbaka!
Vad tycker ni? Ska jag, ska jag inte?  Det kanske kommer fler chanser?Till nåt annat: Idag fyller min älskade mamma år! Stort Grattis och många kramar lilla mamma!

4 kommentarer:

 1. Jag såg reklamen om detta program och jag tänkte genast på dig. Klart du ska söka. Familjen finns kvar när du kommer hem, men denna chans kanske inte kommer igen. GO FOR IT!!!!

  SvaraRadera
 2. Vet inte om du har beslutat dej än, men jag tycker absolut att du ska söka! Om du har kvar drömmen om att öppna något eget bakrelaterat så är det här definitivt ett steg på vägen :-)
  Går du vidare så går tre veckor försvinnande fort, och familjen kommer säkert stötta hela vägen.
  Skulle tänka mej att det är något liknande en serie som gått här: The Great British Bake Off
  Där har varje avsnitt tre moment:
  - Signature bake: baka ens favorit inom ett visst område (tex cupcakes, tårtor, pajer, bröd osv)
  - Technical bake: alla tävlande ska baka efter samma recept och bedöms därefter på resultatet
  - Showstopper bake: försöka visa hur bra man kan vissa tekniker när man bakar något speciellt slags bakverk

  Det finns en hel del avsnitt på YouTube om du vill se hur programmet har varit här (om det nu ens är samma format de tänker köra)
  Här är första delen från andra serien:
  http://www.youtube.com/watch?v=pFOU0UIkcv0

  Lycka till vad du än bestämmer dig för!

  SvaraRadera
 3. tack för peppningar Tessan och Jenny!
  och tusen tack för länktipsen Jenny, och att du talar om hur upplägget är i den engelska versionen. kan tänka mej att det blir nåt liknade här!
  Sista ansökningsdag är den 30/3 så.. lutar åt att jag faktiskt söker ändå, man måste ju våga lite, eller hur ? :)

  SvaraRadera
 4. Hej igen, jag kollade precis på reklamfilmen/annonsen för tävlingen (hittade den via länk från någon annan på facebook) och klippen i det var från den senaste serien av the Great British Bake Off som gick här i höstas.

  http://www.tv4.se/1.2580966/2012/03/21/sok_till_sveriges_storsta_baktavling

  Lycka till med sökandet! Kram

  SvaraRadera